Φανή Λούγκλου

Παροχή υπηρεσιών ψυχοθεραπείας για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους στην Λήμνο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ 2019-2020

 

Μια καινούρια χρονιά ξεκινά με πολλές, ενδιαφέρουσες ομαδικές δράσεις για παιδιά και γονείς. Για όλες τις δραστηριότητες είμαστε στην διάθεση σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για διευκρινήσεις και πληροφορίες στα παρακάτω τηλέφωνα: 22541-11101, 6980068431, 6973401177

  ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά, οι Ομάδες Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων συνεχίζονται και φέτος. Οι ομάδες είναι βασισμένες σε πρόγραμμα επιστημονικά οργανωμένων δραστηριοτήτων και παιχνιδιών και στοχεύουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας αλλά και στην εκμάθηση κανόνων κοινωνικής συμπεριφοράς, με σκοπό την προαγωγή της αυτογνωσίας, της κοινωνικοποίησης, του αισθήματος της συνεργασίας και της συλλογικότητας.

Από τον Οκτώβριο, οι δραστηριότητες των ομάδων παιχνιδιού και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα στον χώρο των δύο επιστημόνων και θα έχουν διάρκεια 60 λεπτών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά καθώς και σε εφήβους, αφού δεν αποτελεί θεραπεία αλλά εκπαίδευση στις κοινωνικές δεξιότητες και πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων συμπεριφοράς. Η ένταξη των παιδιών στις ομάδες θα γίνεται βάσει σύντομης αξιολόγησης.

 

ΟΜΑΔΕΣ ΨΥΧΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Οι ομάδες γονέων καλούνται να βοηθήσουν επί της ουσίας τους γονείς να νιώσουν επαρκείς στην άσκηση γονικού ρόλου, μέσα από την παροχή γνώσεων, την πληροφόρηση αλλά και την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη.  Οι ομάδες προσφέρουν στους γονείς την αίσθηση ότι «ανήκουν» και ότι μπορούν να πάρουν και να προσφέρουν στήριξη, εμπειρία και γνώση.

Οι ομάδες λειτουργούν σε σταθερή μέρα και ώρα, μία (1) φορά την εβδομάδα. Αφορά σε γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας (2-10 ετών). Κάθε συνάντηση διαρκεί 1,5 ώρα, έχει συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση και είναι αυτοτελής. Εν συνόλω, οι συναντήσεις είναι 10 και θα πραγματοποιηθούν σε 3 κύκλους (Οκτώβριος-Δεκέμβριος, Ιανουάριος-Μάρτιος & Μάρτιος – Μάιος):

  1. Κατανοούμε την αρνητική συμπεριφορά των παιδιών
  2. Καλλιεργούμε στο παιδί την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ότι αξίζει
  3. Επικοινωνία: μαθαίνουμε να ακούμε τα παιδιά
  4. Φυσικές και λογικές συνέπειες και η εφαρμογή τους
  5. Βοηθάμε το παιδί να υπακούσει
  6. Βοηθάμε το παιδί να ακολουθήσει κανόνες
  7. Βοηθάμε το παιδί να κατανοεί και να εκφράζει τα συναισθήματά του
  8. Ενισχύουμε τις ακαδημαϊκές δεξιότητες
  9. Ενισχύουμε τη γονική αυτοπεποίθηση και διαχειριζόμαστε το άγχος
  10. Αυξάνουμε τη θετική γονική συναναστροφή

«Ενίσχυσε ένα γονιό και θα ενισχύσεις ένα παιδί» Fred Rogers

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Ολιγομελή τμήματα για παιδιά δημοτικού που παρουσιάζουν δυσκολίες στον τομέα της μάθησης του γραπτού λόγου.

Το πρόγραμμα για τις μαθησιακές δυσκολίες βασίζεται σε μεθόδους που στοχεύουν μέσα από συγκεκριμένα ερεθίσματα να βελτιώσουν τις μαθησιακές ικανότητες των μαθητών καθώς και την σχολική τους επίδοση.

Επομένως η ενίσχυση του μαθητή στον τομέα της ορθογραφημένης γραφής, η βελτίωση της αναγνωστικής του ικανότητας, η βελτίωση της  αναγνωστικής του κατανόησης , η ενίσχυση και η εξέλιξη της λογικομαθηματικής του σκέψης είναι η μέριμνα μας μέσα από το πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί την φετινή σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά που παρουσιάζουν κάποια μορφή δυσκολίας όσον αφορά τους παραπάνω τομείς.

Όμως ακόμα και αν δεν είστε σίγουροι αν το παιδί σας χρειάζεται ενίσχυση στον τομέα του γραπτού λόγου, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μια δωρεάν αξιολόγηση και να συζητήσετε τις οποιαδήποτε απορίες σας.

Θα χαρούμε με τις γνώσεις μας και την αξιόπιστη κατάρτιση μας να συμμετέχουμε στην περαιτέρω μαθησιακή εξέλιξη των παιδιών σας.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ Ά ΤΑΞΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 Η σχολική χρονιά ξεκινά και είναι πολύ σημαντικό για κάθε παιδί να μπει στο νέο ρυθμό. Ειδικά όμως για τα παιδία της πρώτης Δημοτικού η νέα αυτή αρχή είναι ακόμα πιο σημαντική μιας και από αυτήν θα εξαρτηθεί η στάση του παιδιού απέναντι στο σχολικό περιβάλλον αλλά και τη μάθηση για τα επόμενα μαθητικά χρόνια.

Έτσι  η μετάβαση στο δημοτικό σχολείο αποτελεί κρίσιμο σημείο για τα παιδιά. Το κέντρο μας βοηθά τα παιδιά να ενταχτούν στο Δημοτικό Σχολείο ομαλά μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες και ερεθίσματα που θα δοθούν  στα ομαδικά τμήματα που δημιουργήσαμε.

Οι μαθητές προετοιμάζονται για την πρώτη τάξη στη γλώσσα και στα μαθηματικά μέσα από συγκεκριμένες μεθόδους ,έτσι ώστε να είναι έτοιμοι και να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του δημοτικού σχολείου. Οι μαθητές μαθαίνουν την αλφαβήτα ,γραφή, ανάγνωση και ασχολούνται με προ μαθηματικές έννοιες.

Η προετοιμασία για την πρώτη τάξη περιλαμβάνει μαθήματα στα οποία έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν μαθητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Εμπιστευτείτε τις δυσκολίες των παιδιών σας στους ειδικούς!